2016. március 15., kedd

Tejberizs



Hozzávalók

12 dkg rizs (rizottó)
0,5 l tej
1,5 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor

Az összes hozzávalót egy lábosba öntöm és lassú tűzön felforralom. Néha kicsit megkeverem. Miután felforrt lefedem, takarék lángra teszem és 30 perc alatt el is készül, csak néha szükséges keverni. Ki tálakban tálalom.

Forràs:
http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/kremes-tejberizs-recept-jamie-oliver-modra

Gyors reggeli





Hozzávalók
Kis méretű tojás
Szeletelt bacon
Kifli
Szeletelt sajt

A kiflit felszeleteljük. Szilikonos muffin forma aljába tesszük a felszeletelt kiflikarikákat, majd a forma szélét körbeborítjuk a baconnel. A kenyérre teszünk egy sajtszeletet, majd ráütjük a nyers tojást. Az összes formát így megtöltjük. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Miután picit hült könnyebb kiszedni a formából.

Forrás: volt kollégámtól

Sajttorta




Hozzávalók:
18 dkg zabkeksz
8 dkg olvasztott vaj
Cukor, ha nem cukrozott a keksz
1 marék szeletelt mandula

50 dkg krémsajt
15 dkg cukor
3 ek liszt
3 db tojás
2 dl tejföl

A keksze a mandulával egy zacskóban, sodrófával összezúzom, majd az olvasztott vajjal összekeverem és a 22 cm-es tortaforma aljába teszem, pohárral összetömörítem.

A krémsajtot habosra keverem a cukorral, majd egyesével a tojásokkal, végül a lisztet is beleteszem. Utoljára a tejfölt, de a tojások után nem keverem sokat, mert túlhabosítom.
Ráöntöm a kekszalapra, majd 160 fokon 60-90 percig sütöm. Ha nagyon barnul a teteje akkor fóliával letakarom. A sütőben, nyitott ajtónál hagyom kihülni, kicsit összeesuksik közben. A sütőből kivéve még nagyon rezgős, de jól ki kell hűteni, akár egy éjszakát is.

Répatorta



Hozzávalók:
25 dkg barnacukor
2 dl étolaj
4 db tojás
10 dkg darált dió
28 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál fahéj
40 dkg reszelt nyers répa
1 pici só
1 narancs reszelt héja

Krém
25 dkg natúr krémsajt
2 dl habtejszín
2 csomag vaníliacukor
1 csomag habfixáló

Lereszelem a sárgarépát és kivajazom majd lisztezem a 22 cm-es tortaformát. A cukrot az olajjal habosra keverem, majd egyesével hozzáadom a tojásokat. A többi hozzávalót összekeverem, majd belekeverem az előzőekbe, végül a répa is mehet bele. 165 fokon kb 1 órán át sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Megvárjuk míg kihül

A tejszínhabot a cukorral és a habfixállóval felverem, majd a krémsajtot is habosítom és összekeverem. A tortát félbevágom, majd megtöltöm és a tetejét is megkenem.

Forrás:
http://aprosef.hu/repatorta