2016. március 15., kedd

Répatorta



Hozzávalók:
25 dkg barnacukor
2 dl étolaj
4 db tojás
10 dkg darált dió
28 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál fahéj
40 dkg reszelt nyers répa
1 pici só
1 narancs reszelt héja

Krém
25 dkg natúr krémsajt
2 dl habtejszín
2 csomag vaníliacukor
1 csomag habfixáló

Lereszelem a sárgarépát és kivajazom majd lisztezem a 22 cm-es tortaformát. A cukrot az olajjal habosra keverem, majd egyesével hozzáadom a tojásokat. A többi hozzávalót összekeverem, majd belekeverem az előzőekbe, végül a répa is mehet bele. 165 fokon kb 1 órán át sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Megvárjuk míg kihül

A tejszínhabot a cukorral és a habfixállóval felverem, majd a krémsajtot is habosítom és összekeverem. A tortát félbevágom, majd megtöltöm és a tetejét is megkenem.

Forrás:
http://aprosef.hu/repatorta


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése