Hozzávalók:
18 dkg zabkeksz
8 dkg olvasztott vaj
Cukor, ha nem cukrozott a keksz
1 marék szeletelt mandula
50 dkg krémsajt
15 dkg cukor
3 ek liszt
3 db tojás
2 dl tejföl
A keksze a mandulával egy zacskóban, sodrófával összezúzom, majd az olvasztott vajjal összekeverem és a 22 cm-es tortaforma aljába teszem, pohárral összetömörítem.
A krémsajtot habosra keverem a cukorral, majd egyesével a tojásokkal, végül a lisztet is beleteszem. Utoljára a tejfölt, de a tojások után nem keverem sokat, mert túlhabosítom.
Ráöntöm a kekszalapra, majd 160 fokon 60-90 percig sütöm. Ha nagyon barnul a teteje akkor fóliával letakarom. A sütőben, nyitott ajtónál hagyom kihülni, kicsit összeesuksik közben. A sütőből kivéve még nagyon rezgős, de jól ki kell hűteni, akár egy éjszakát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése