2016. május 30., hétfő

Epres sajttorta (sütés nélkül)



Hozzávalók:
20 dkg darált keksz
10 dkg olvasztott vaj

Krém:
50 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
12,5 dkg natúr joghurt
1 citrom reszelt héja
2 dl habtejszín

80 dkg eper
22 cm-es tortaforma

A darált kekszet összekeverem a vajjal, majd a tortaforma aljára  sütőpapírt teszünk és rányomkodom egy kanállal a keveréket. Hűtőbe teszem, addig felszeletelem az epret. Felét a keszes alapra teszem.



A tejszín kivételével összekeverem a krém hozzávalóit, majd felverem a tejszínt és beleforgatom a krémbe. A tetejét szintén eperrel díszítem.
2-3 óra után fogyasztható.



Forrás:
http://receptvilag.gportal.hu/gindex.php?pg=34216945

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése