2016. április 10., vasárnap

Gesztenyés-csokis muffin

 

Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza (cukrozott,kiolvasztva)
10 dkg étcsoki
10 dkg vaj
2 ek lekvár
5 dkg cukor
3 tojás
5 dkg liszt
1 csomag sütőpor

 A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek. A gesztenyemasszát áttöröm, közben a csokit alacsony lángon gőz fölött felolvasztom. Miután már nem forró öszekeverem a gesztenyével. Beleteszem a vajat, cukrot lekvárt, végül a tojásokkal jól kikeverem.
Ezek után óvatosan beleforgatom a tojások fehérjét és a sütőporos lisztet. Muffinformába kanalazom. Nem fog nagyon magasra emelkedni, de könnyű lesz a tészta.
200 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütöm.


Forrás:
http://www.mindmegette.hu/gesztenyes-csokis-muffin.recept

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése