2016. február 20., szombat

Jóreggelt keksz



Hozzávalkók:

  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomaga vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál méz
  • 1 db tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg graham liszt
  • 4 evőkanál zabpehely
  • 4 dkg apróra vágott aszalt gyümölcs
  • Fél  kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítés:

A vajat mikróban felolvasztom. Addig a szàraz hozzàvalókat összekeverem. Ha kihült a vaj, mehet bele a gyümölcs, a méz és a tojás. Alaposan összekeverem, majd ráöntöm a száraz összetevőket. Keverem, majd kézzel összegyúrom. Hengert formázok, folpackba tekerem, majd a hűtőbe, vagy fagyasztóba teszem, míg kicsit megdermed. Minimum 30 perc, de minél tovább. Kivéve karikákra vágot és 170 fokon kb 15 percig sütöm .


Forrás:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése