2016. november 9., szerda

Habcsók

Hozzávalók
4 tojás fehérje
30 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
Csiper só

A tojások fehérjét felverem a sóval, majd hozzáadom a cukrokat. Habverővel magas fokozaton sokáig verem, amíg kemény hab nem lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsire halmokat, vagy karikákat készítek. 90 fokos sütőben 1,5 órán át szárítom, picit nyitott ajtónál (távozzon a pára). Ha hozzáérek óvatosan és már nem ragad, akkor készen van.
Csillagcsővel lehet szép halmokat készíteni, ami egyenes, nem hajlik be a vége középre.


Kis segítség hozzá:
https://tortaiskola.hu/2016/06/13/igy-keszits-tokeletes-habcsokot/
https://tortaiskola.hu/2015/12/10/szines-habcsok-keszitese/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése