2017. november 10., péntek

Fahéjas fátyol

Hozzávalók

38 dkg liszt
2,t dl tej
1 csomag szárított élesztő (2,5 dkg friss)
1 púpos ek cukor
5 dkg vaj
1 tojás
1 pici só

Töltelék
7 dkg vaj
8 dkg cukor
2 csapott teáskanál fahéj


A tejet, vajat és a cukrot mikróban picit összemelegítem, langyos legyen. Másik edényben a liszet, sót és élesztőt öszekeverem, és ráöntöm a folyékony hozzávalókat. Tésztát dagasztunk belőle, majd 40 percig kelni hagyjuk letakjarva.
Lisztezett felületen 30x50 cm-es téglalappá nyújtom. A töltelékhez szükséges vajat megolvasztom, megkenem vele a tésztát, majd megszórom a cukorral összekevert fahéjjal. 1-1 evőkanálnyi maradjona vajból és a cukorból is a tetejére.
A téglalapot 6 egyenlő csíka vágom, majd a csíkokat egymásra helyezem, ezeket további 6 kockára vágom. Élével felfelé bélelt kenyérsütő formába sorakoztatom őket. Mehet rá a maradék vaj és fahéjjas cukor.
Újabb 40 perc alatt szépen megkelnek, majd 175 fokon alul-felül sütéssel 30 perc alatt készre sütöm.


Forrás: http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2015/07/28/fahejas-fatyol-bogresen/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése