2017. november 10., péntek

Baracklekváros-diós kalács

Hozzávalók

32 dkg liszt
2 dl langyos tej
Kis cukor a futtatáshoz
5 dkg olvasztott vaj
5 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
1 csipet só
1 kisebb tojás

Töltelék
6 ek házi baracklekvár
15 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 tojás a kenéshez

A langyos tejbe pici cukrot teszünk és felfuttatjuk a belemorzsolt élesztőt.
A többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Két gombócot formázunk belőle, és 5 percig pihentetjük.
A két gombócot téglalap alakúra nyújtom, kb 0,5 cm vastagra.
Megkenjük őket vékonyan baracklekvárral, majd a cukorral elkevert dióval. Feltekerjük őket, és picit megnyújtjuk, majd összefonjuk őket.
Sütőpapírral bélelt kenyérformába teszem, és fél órát még kelesztem.
A felvert tojással megkenem a tetejét, 200 fokon 50 percig sütöm. 25 perc sütés után fóliával betakarom, mert nagyon megbarnul nélküle. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült.

Forrás: http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2017/09/12/bogres-dios-baracklekvaros-kalacs/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése