2017. április 16., vasárnap
Málnás torta
Hozzávalók
8 tojásból kakaós piskótát készítek
Krém
30 dkg fagyasztott málna
10 dkg cukor
2 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
1 nagy natúr joghurt
2 expressz zselatin
A piskótát kisütöm és hagyom kihkűlni. A málnát egy pici vízzel fekteszem forrni, hogy botmixerrel pépesíthető legyen. Leszűröm, hogy a magokjtól megszabaduljak, majd hagyom kihűlni.
Felverem a tejszínt, másik tálban a málnát, joghurtot, cukrot, mascarponet és a zselatinokat, majd beleforgatom a tejszínt. Hűtőbe teszem dermedni, időntént ránézek, a kellő krém állagot kell elérni. Ha tortaformába vissza tudom tölteni a krémet, akkor erre nincs szükség, azonnal tölthető. A piskótát megtöltjük.
A burkolás miatt vajkrémmel vontam be(10dkg puha vaj és ugyan ennyi porcukor).
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése