2017. április 16., vasárnap
Vanília (francia) torta
Hozzávalók
10 tojásból két különböző méretű tortaformával piskótát sütök, majd kihűtöm.
Krém: (dupla adag)
72 dkg tej
1 vanília magja
16 dkg tojássárgája
12 dkg cukor
8 dkg keményítő
6 dkg vaj
Kis üveges eper lekvár.
A tejtel melegedi teszzük a vanília magokkal. Közben a tojást a cukrot és a keményítőt egyneműre keverjük. Óvatosan csurgatva öntsük a tejbe folyamatos keveréssel. Sűrű krémet főzök, ami elválik az edény falától. Átteszem egy üvegedénybe és így melegen a vajat belekeverem. Kihűtöm, majd tortatöltés előtt habverővel krémesítem.
A piskótát felvágom, megkenem lekvárral, majd krémmel és addig folytatom, amíg a tészta el nem fogy.
Krém forrása: https://tortaiskola.hu/2017/03/06/francia-vanilia-krem-recept/
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése