2016. július 2., szombat
Joghurtos meggyes (pottyantós)
Hozzávalók:
8 db tojás
2 pohár meggyes joghurt
2 joghurtos pohár olaj
4 joghurtos pohár cukor
6 joghurtos pohár liszt
2 csomag sütőpor
1 üveg befőtt magozott meggy
egy nagy gáztepsi
A hozzávalókat jól kikeverjük, tojás, cukor liszt és joghurt sorrendben. Végül keverés mellett az olajat csurgatom bele.
Barna sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és picit lisztben megforgatott meggyet potyogtatok rá. 180 fokon tűpróbáig sütöm (40 perc biztosan). Miután kihült porcukorral megszórom vagy akár sütés végén (utolsó 5 perc) mandulaforgáccsal.
Forrás: Csábító házi sütemények könyv
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése