2016. július 27., szerda

Tejfölös csokitorta


Hozzávalók

20 dkg kakaós keksz összetörve
10 dkg olvasztott vaj

1 nagy tejföl
2 dl habtejszín
Habfixálló
1 tábla fehércsoki
1 tábla étcsoki
Friss gyümölcs, kb 2 maréknyi áfonya

22 cm-es tortaforma

A forma aljába sütőpapírt teszek. A kekszet összekeverem a vajjal, majd a forma aljába nyomkodom, ezután hűtőbe teszem.
Elkészítem a krémet, az étcsokit, majd a fehércsokit gőz fölött felolvasztom. A tejszínt a habfixálóval habbá verem, majd a tejfölt is átkeverem és összeforgatom őket. Az olvasztott csokikat is óvatosan belekevetem.
A keksz alapra gyümölcsöt szórok, mehet rá a krém, majd ismét gyümölcs.
3 órára a hűtőbe teszem dermedni.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése