2016. július 2., szombat
Kicsi diós kiflik
Hozzávalók 64 darab apró kiflihez:
20 dkg Mascarpone vagy egyéb krémsajt
32 dkg liszt
20 dkg puha! vaj
15 dkg dió
15 dkg kristálycukor
pici fahéj
A mascarponét lisztet és vajat összegyúrom, majd a hűtőben pihentetem minimum 2 órát.
Kiveszem és 4 részre / gombócra osztom. Egy gombócot a diós cukros keverék 1/4-én kinyújtom kerekre, majd 16 részre vágom, jól átforgatom, hogy a keverék mindenhol érje, majd kiflit formára tekerem fel. Ezt ismételjük még háromszor, 180 fokor aranybarnára sütjük.
Forrás: http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2016/05/24/mini-mogyoros-kiflik-bogresen-is/
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése