2016. július 2., szombat

Málnás joghurttorta

Hozzávalók
3 tojás
3 ek cukor
2 ek liszt
1 ek kakaópor
pici só

1. Krém
200 g natúr joghurt
2 dl habtejszín
10 g zselatin
50 g fehércsoki
60 g cukor

Málna zselé
100 g málna
3 ev cukor
5 g zselatin

2. Krém
200 g natúr joghurt
2 dl habtejszín
10 g zselatin
100 g málna
60 g cukor

3 tojás fehérjét habosra keverema pici sóval,  majd a cukorral és a tojások sárgájával. A lisztes, kakaós keveréket óvatosan beleforgatom.
Tortaforma alját sütőpapírral kibélelem, oldalát vajjal és liszttel kikenem. Beleöntöm a krémet 180 fokon sütöm tűpróbáig, majd kihűtöm.
A piskótát megfordítva tálcára teszem, a tortaformát vissza teszem az oldalára.
1. Krém: a csokit gőz fölött felolvasztom. A tejszínt habbá verem, a cukrot a joghurttal összekeverem, beleöntöm az olvasztott cdokit, majd óvatosan beleforgatom a tejszínt. 0,5 dl vízben feloldom a zselatint és felmelegítem. Ezek után a krémmel összekeverem és a piskótára simítom. 1 órát hűtöm.
A málnát a cukorral felforralom, összefőzöm. Leveszem a tűzről és beleöntöm a zselatint, jól összekeverem. Pici hűtés után a krém 1-re simítom. 1 órát hűtöm.
Krém 2: a málnát pépesítem villával és ugyanúgy járok el, mint a krém 1-ben. Csak a csokit málnára cserélem. A zselére simítom és skár egy éjszakát hűtöm.
A csoki glazúr elhagyható a tetejéről.




Forrás:http://nassolda.receptneked.hu/2016/05/17/malnas-joghurt-torta/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése