2016. október 29., szombat

Csokoládé glazúr


Hozzávalók

1\2 kis zsacskós zselatin
60 ml víz
112 g cukor
75 g étcsoki
15 g kakaópor
100 ml tejszín

A vizet a cukorral felrakom forrni, 104 fokig melegítem. A tejszínből kiveszek egy picit, mikóban felmelegítem és feloldom benne a zselatint. Lehúzom a tűzről  a cukorszirupot és több részletben belekeverem a csokit. Majd a kakaóport és tejszínt.

Óvatosan a tortára öntöm, vigyázat, gyorsan köt. A csoki csurgatásnál habzsákba töltöm a maradék glazúrt, kivágom a zsákot, és kis csíkokban rácsurgatom.

Forrás:
https://tortaiskola.hu/2016/02/22/csokolade-glazur-keszitese/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése