2016. október 1., szombat

Eperjoghurtos-kakaós torta (Teknős torta)

Hozzávalók:

9 tojásból kakaós piskótát készítettem egy 22 cm-es tortaformába.

Krém
6 dl natúr joghurt (2x330g)
2 dl habtejszín
2 kis zacskós zselatinpor
400g fagyasztott eper
7 ek cukor (elég savanyú volt az eper)

A piskótá kisütöm, miután kihűlt 3 részre vágom. Az epret egy lábosban kicsi vízzel összeforralom, majd botmixerrel pürésítem. Hozzáadom a cukrot, a joghurtot és a zselatint, összemelegítem, de nem forralom. Vízfürdőben kicsit hűtöm, közben a tejszínt habbá verem, és óvatosan beleforgatom a krémbe. Várok amíg a krém sűrűsödni kezd ahogy hűl.
A tortaformát jól kibélelem folpackkal, és a piskótával rétegezem a krémet. A második réteggel érdemes várni, tegyük a hűtőbe szilárdulni az alját mielőtt rátesszük.
Érdemes akár 1 estét is várni a kész tortával, majd óvatosan kiboríthatjuk a formából. A folpackot is vegyük le.

Burkolás esetén vajkrémmel kenjük át előtte, de tejszínnel is díszíthető.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése