2016. október 16., vasárnap
Zserbós muffin
Hozzávalók
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
17 dkg cukor
1 sütőpor
1,5 dl tej
1 dl olaj\10 dkg olvasztott vaj
2 db tojás
Sárgabarack lekvár
Fél tábla olvasztott étcsoki
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A nedves hozzávalókat szintén egy külön tálban, ehhez 2 ek lekvárt is adunk. A kettőt alaposan összevegyítem.
Muffin formákat kibélelem, majd mindegyikbe 1 nem túl púpos evőkanál tésztát teszek, kb a 2\3-át. Nekem ebből 18 db muffin készült. Erre jöhet egy pici lekvár, muffinonként kb 1 szűk teáskanálnyi, majd a maradék tésztát ráhalmozom.
200 fokon 20 perc alatt megsütöm. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése