2016. október 16., vasárnap

Zserbós muffin


Hozzávalók
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
17 dkg cukor
1 sütőpor

1,5 dl tej
1 dl olaj\10 dkg olvasztott vaj
2 db tojás
Sárgabarack lekvár

Fél tábla olvasztott étcsoki

A száraz hozzávalókat összekeverjük. A nedves hozzávalókat szintén egy külön tálban, ehhez 2 ek lekvárt is adunk. A kettőt alaposan összevegyítem.
Muffin formákat kibélelem, majd mindegyikbe 1 nem túl púpos evőkanál tésztát teszek, kb a 2\3-át. Nekem ebből 18 db muffin készült. Erre jöhet egy pici lekvár, muffinonként kb 1 szűk teáskanálnyi, majd a maradék tésztát ráhalmozom.
200 fokon 20 perc alatt megsütöm. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítem.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése