Hozzávalók
25 cm-es tortaformához
9 tojásból kakaós sima piskótát sütök. Kihűtöm, majd 3 részre vágom.
Krém
50 dkg mascarpone
4 dl habtejszín
40 dkg joghurt
20 dkg porkukor
20 dkg oreo keksz
2 kis zacskós (2x10g) zselatin
1 dl habtejszín
fél tábla fehércsoki
1 ek porcukor
20 db oreo keksz
A tejszínt habbá verem. Az oreo kekszeket ketté szedem és a krémet kikaparom. Erre már nem lesz szükségem. A kekszeket késes aprítóban összezúzom. A mascarponét, cukrot és joghurtot összekeverem, majd beleforgatom óvatosan a tejszínt és a kekszmorzsát. 1 dl vizet mikróban felforrósítom és alaposan feloldom benne a zselatinokat, majd a krémbe keverem.
A torta lapjait megtöltöm a krémmel, de hagyok a külsejére is: Az alsó piskótát visszahelyezem a kapcsos tortaformába, majd sütőpapírral körbeveszem. A formát ráerősítem, ezután jöhet a torta összeállítása. A tortát több órára, egy éjszakára hűtőbe helyezem.
1 dl tejszínt felforrósítok, majd a fehércsokit felolvasztom benne és 1 ek porcokrot bele keverek. 1 estére hűtőbe teszem.
Másnap reggel a maradék krémert felkeverem és a tortát körbekenem vele.
A tejszínes krémből kemény habot verek közepes fokozaton.
A torta tetejére habrózsákat készítek, majd a kekszeket ráfektetem. A habbal még ízlés szerint díszítek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése