2017. január 21., szombat

Oreo torta (piskótás)



Hozzávalók
25 cm-es tortaformához

9 tojásból kakaós sima piskótát sütök. Kihűtöm, majd 3 részre vágom.

Krém
50 dkg mascarpone
4 dl habtejszín
40 dkg joghurt
20 dkg porkukor
20 dkg oreo keksz
2 kis zacskós (2x10g) zselatin

1 dl habtejszín
fél tábla fehércsoki
1 ek porcukor

20 db oreo keksz


A tejszínt habbá verem. Az oreo kekszeket ketté szedem és a krémet kikaparom. Erre már nem lesz szükségem. A kekszeket késes aprítóban összezúzom. A mascarponét, cukrot és joghurtot összekeverem, majd beleforgatom óvatosan a tejszínt és a kekszmorzsát. 1 dl vizet mikróban felforrósítom és alaposan feloldom benne a zselatinokat, majd a krémbe keverem.
A torta lapjait megtöltöm a krémmel, de hagyok a külsejére is: Az alsó piskótát visszahelyezem a kapcsos tortaformába, majd sütőpapírral körbeveszem. A formát ráerősítem, ezután jöhet a torta összeállítása. A tortát több órára, egy éjszakára hűtőbe helyezem.

1 dl tejszínt felforrósítok, majd a fehércsokit felolvasztom benne és 1 ek porcokrot bele keverek. 1 estére hűtőbe teszem.

Másnap reggel a maradék krémert felkeverem és a tortát körbekenem vele.

A tejszínes krémből kemény habot verek közepes fokozaton.

A torta tetejére habrózsákat készítek, majd a kekszeket ráfektetem. A habbal még ízlés szerint díszítek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése