2017. január 15., vasárnap

Keksz-pecsételő

Hozzávalók
35 dkg liszt
15 dkg porcukor
13 dkg vaj
2 tojás
kevéske citromhéj reszelve
1 mokkáskanálnyi vanília aroma vagy paszta
A hozzávalókat összegyúrjuk és bezacskózva legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Kb. 3 mm vastagra és kiszúrjuk, majd megnyomjuk őket a fent említett módon. (Attól, hogy szilikonos  a kekszforma még a keksz vajas és tapadhat, tehát érdemes lisztbe mártani, majd leütögetni a felesleget a nyomó felületéről.)
Egy sütőpapírral bélelt lemezre vagy tepsire rakosgatjuk őket, nyugodtan mehetnek egymás mellé szorosabban, nem nőnek meg.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése