2017. október 10., kedd
Gomba keksz
Hozzávalók
23 dkg puha vaj
2,5 dl porcukor
2 tojás
1 tk vanília kivonat
3x 2,5 dl liszt
2,5 dl keményítő
1 sütőpor
Kakaópor
A sütőt 200 fokra előmelegítem. A vajat a cukorral habosra keverem, majd a tojásokat bele egyesével, végül a vaníliát. A lisztet, keményítőt és sütőport összekeverem és vegyítem a vajassal. Jó állagú tésztát kapunk. 2 tepsit előkészítek sütőpapírral, majd diónyi gombócokat készítek. Csavaros, műanyak vanília kicsi tégely száját kakaóba mártom, ezzel készül el a gomba tönkje. Bátran a gombócok közepébe nyomom. Minden használat után kakaóba mártomés lerázom a fölösleget.
10-15 perc alatt készre sütöm.
Forrás: http://nassolda.receptneked.hu/2015/09/24/edes-csiperke-gomba/
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése