2016. január 2., szombat

Ananászos tekercs


 Hozzávalók:


Tészta:

  • 4 tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliacukor
  • Csipet só
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 4 ek víz

  

Töltelék:

  • 1 db ananász konzerv
  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 1 ek porcukor



Máz:

  • 10 dkg tortabevonó
  • 3 ek olaj



Elkészítés:

A 4 tojás fehérjét a sóval kemény habbá verem, majd a sárgáját, 4 ek vízzel a kristálycukorral és a vaníliacukorral habosra keverem, és a kettőt óvatosan összeforgatom.

Ezután beleszitálom a liszt, keményítő, sütőpor és a kakaó keverékét ezt is óvatosan összeforgatom. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon 12 perc alatt készre sütöm.

Porcukorral megszórt konyharuhába tekerem és kihűtöm. Közben elkészítem a krémet:

Az ananászt összeturmixolom, majd lecsöpögtetem a levét és a másik két összetevővel összekeverem és a kihűlt tésztára kenem, majd feltekerem.

A tetejére csokimázat készítek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése