Hozzávalók:
Tészta:
- 4 tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliacukor
- Csipet só
- 5 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 4 ek víz
Töltelék:
- 1 db ananász konzerv
- 25 dkg mascarpone sajt
- 1 ek porcukor
Máz:
- 10 dkg tortabevonó
- 3 ek olaj
Elkészítés:
A 4 tojás fehérjét a sóval kemény habbá verem, majd a
sárgáját, 4 ek vízzel a kristálycukorral és a vaníliacukorral habosra keverem,
és a kettőt óvatosan összeforgatom.
Ezután beleszitálom a liszt, keményítő, sütőpor és a kakaó
keverékét ezt is óvatosan összeforgatom. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon
12 perc alatt készre sütöm.
Porcukorral megszórt konyharuhába tekerem és kihűtöm. Közben
elkészítem a krémet:
Az ananászt összeturmixolom, majd lecsöpögtetem a levét és a
másik két összetevővel összekeverem és a kihűlt tésztára kenem, majd
feltekerem.
A tetejére csokimázat készítek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése