2016. január 3., vasárnap

Tejszínes-spenótos galuska baconnel

A legegyszerűbb módja annak, hogyan szerettessük meg a gyerekekkel és fenőtekkel a spenótot. Én sem szeretem, azonban nagyon ízletes étel.

Hozzávalók:

  • 25 dkg fagyasztott spenót (kiolvasztva)
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • kevés olíva olaj
  • víz
  • 2 dl főző tejszín (magasabb zsír tartalmú)
  • szeletet bacon (minél több annál jobb)
  • reszelt sajt a tetejére (akár füstölt)

Elkészítés:

A kiolvasztott spenótot a tojással, liszttel, sóval vízzel galuska állagú tésztát készítünk. Sós olajos vízben kifőzzük. Közben kis olajon a csíkokra felvágott bacont megpirítjuk, majd ha kész felöntjük a tejszínnel és beleforgatjuk a megfőtt galuskát.
A tetejére reszelt sajttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése