Azonnal puha, kellemesen fűszeres, dobozban sokáig eltartható mézeskalácsok.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 17 dkg cukor
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- fél csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 20 dkg méz
- 2 db tojás
- 25 dkg vaj
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, szódabikarbónát és mézeskalács fűszerkeveréket összekeverem. A közepébe mélyedést készítek, beleteszem a mézet, 1 egész tojást és egy másik sárgáját és a vajat. Összegyúrom, majd 12 órát pihentetem.
Hűtőből kivéve átgyúrom vékonyra kinyújtom és formákat szaggatok belőle.
220 fokon 5-6 percig sütöm. Sütőből kivéve még nyersnek tűnik, azonban mikor kihűl eléri a megfelelő állagot. Túlsütés esetén keményedik.
Cukormáz:
1 tojás fehérjét és 15 dkg cukrot habverővel összekeverek és zacskóba töltve mintázok vele. 1 percre a sütőbe helyezve megszilárdul a minta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése