2016. január 3., vasárnap

Mézeskalács (Kata féle)



Azonnal puha, kellemesen fűszeres, dobozban sokáig eltartható mézeskalácsok.


Hozzávalók:


  • 50 dkg liszt
  • 17 dkg cukor
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • fél csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 20 dkg méz
  • 2 db tojás
  • 25 dkg vaj


Elkészítés:
A lisztet, cukrot, szódabikarbónát és mézeskalács fűszerkeveréket összekeverem. A közepébe mélyedést készítek, beleteszem a mézet, 1 egész tojást és egy másik sárgáját és a vajat. Összegyúrom, majd 12 órát pihentetem.
Hűtőből kivéve átgyúrom vékonyra kinyújtom és formákat szaggatok belőle.
220 fokon 5-6 percig sütöm. Sütőből kivéve még nyersnek tűnik, azonban mikor kihűl eléri a megfelelő állagot. Túlsütés esetén keményedik.

Cukormáz:
1 tojás fehérjét és 15 dkg cukrot  habverővel összekeverek és zacskóba töltve mintázok vele. 1 percre a sütőbe helyezve megszilárdul a minta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése