2016. január 2., szombat

Palacsinta



Hozzávalók
(10-12 db-hoz, sütő mérettől függ):
  • 200 g finomliszt
  • 2 tojás
  • 2-3 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • 3 dl tej
  • 1,5 dl szóda (vagy víz)
  • 2 ek étolaj

Elkészítés:
A két tojást pár percen át jó habosra verem, majd bele öntöm a tejet és lassan adagolva a lisztet, sót, van. cukrokat.
Szoktam hagyni állni fél órát, de ha nem áll, az sem baj.
Állás után belerakom az olajat és a szódát lassan öntve hígítom a tésztát.
Jól átkeverem, majd a forró palacsintasütőben vagy serpenyőben kisütöm.
Ha dupla adagot szeretnél csinálni mindent duplázz és ha a tejből mondjuk csak 5 dl-t teszel bele 6 helyett, az sem baj.
A cukor adagolásával csak óvatosan. Pici kristálycukrot tehetsz bele, ha nem akarsz van. cukrot, de könnyen letapad tőle a tészta.
Figyelj oda sütéskor, mert a palacsinták második oldala gyorsabban megsül!

Forrás:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése