(10-12 db-hoz, sütő mérettől függ):
- 200 g finomliszt
- 2 tojás
- 2-3 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 3 dl tej
- 1,5 dl szóda (vagy víz)
- 2 ek étolaj
Elkészítés:
A két tojást pár percen át jó habosra verem, majd bele öntöm a tejet és lassan adagolva a lisztet, sót, van. cukrokat.
Szoktam hagyni állni fél órát, de ha nem áll, az sem baj.
Állás után belerakom az olajat és a szódát lassan öntve hígítom a tésztát.
Jól átkeverem, majd a forró palacsintasütőben vagy serpenyőben kisütöm.
Ha dupla adagot szeretnél csinálni mindent duplázz és ha a tejből mondjuk csak 5 dl-t teszel bele 6 helyett, az sem baj.
A cukor adagolásával csak óvatosan. Pici kristálycukrot tehetsz bele, ha nem akarsz van. cukrot, de könnyen letapad tőle a tészta.
Figyelj oda sütéskor, mert a palacsinták második oldala gyorsabban megsül!
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése