Hozzávalók
A tekercshez
- 10 dkg trappista sajt reszelve
- 12 db trappista sajt szeletelt
- 9 szelet sonka
A töltelékhez
- 5 db tojás keményre főzve
- 10 dkg ömlesztett sajt
- 10 dkg teavaj
Az ízesítésre
- 2 csipet só
- 2 csipet bors
- 1 teáskanál mustár
- 0.5 csokor petrezselyemzöld
Leírás
Nagyon egyszerű elkészíteni, ráadásul nagyon finom. Lehet a lapkasajt helyett trappista sajttal is készíteni bár akkor nem ugyanez a végeredmény. Nekem ebben pont az tetszik, hogy lágy sajtból készült, és én imádom a zsemlében, mert akár majdnem kenni is lehet a végén.
Elkészítés
2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre tesszük a szeletelt sajtokat, úgy hogy kissé fedjék egymást.
3. Megszórjuk a reszelt sajttal és meleg sütőbe tesszük 2 percre, épp csak hogy kissé összeolvadjon. Hagyjuk lehűlni.
5. Hozzáadjuk a sajtkrémet, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt a kihűlt sajtra kenjük.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése