2016. január 3., vasárnap

Sajttekercs


Sajttekercs recept 23. fázisfotó

Hozzávalók


A tekercshez

  • 10 dkg trappista sajt reszelve
  • 12 db trappista sajt szeletelt
  • 9 szelet sonka

A töltelékhez

  • 5 db tojás keményre főzve
  • 10 dkg ömlesztett sajt
  • 10 dkg teavaj

Az ízesítésre

  • 2 csipet só
  • 2 csipet bors
  • 1 teáskanál mustár
  • 0.5 csokor petrezselyemzöld

Leírás


Nagyon egyszerű elkészíteni, ráadásul nagyon finom. Lehet a lapkasajt helyett trappista sajttal is készíteni bár akkor nem ugyanez a végeredmény. Nekem ebben pont az tetszik, hogy lágy sajtból készült, és én imádom a zsemlében, mert akár majdnem kenni is lehet a végén.

Elkészítés
1. A tojásokat megfőzzük keményre, majd héját eltávolítjuk.
Sajttekercs recept 1. fázisfotó
Sajttekercs recept 2. fázisfotóSajttekercs recept 3. fázisfotó
2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre tesszük a szeletelt sajtokat, úgy hogy kissé fedjék egymást.
Sajttekercs recept 4. fázisfotó
Sajttekercs recept 5. fázisfotóSajttekercs recept 6. fázisfotó
3. Megszórjuk a reszelt sajttal és meleg sütőbe tesszük 2 percre, épp csak hogy kissé összeolvadjon. Hagyjuk lehűlni.
Sajttekercs recept 7. fázisfotó
Sajttekercs recept 8. fázisfotóSajttekercs recept 9. fázisfotó
4. Míg hűl, a tojásfehérjét apróra vágjuk.
Sajttekercs recept 10. fázisfotó
Sajttekercs recept 11. fázisfotóSajttekercs recept 12. fázisfotó
5. Hozzáadjuk a sajtkrémet, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt a kihűlt sajtra kenjük.
Sajttekercs recept 13. fázisfotó
Sajttekercs recept 14. fázisfotóSajttekercs recept 15. fázisfotó
6. Majd befedjük a sonkaszeletekkel.
Sajttekercs recept 16. fázisfotó
7. tojássárgáját egy villával összetörjük, hozzáadjuk a vajat, mustárt, sózzuk, és jól összekeverjük.Sajttekercs recept 18. fázisfotó
Sajttekercs recept 19. fázisfotóSajttekercs recept 20. fázisfotó
8. Majd a sonkaszeletekre kenjük.
Sajttekercs recept 21. fázisfotó
Sajttekercs recept 22. fázisfotó
9. Szorosan feltekerjük,  becsomagoljuk alufóliába, tálra tesszük és hűtőben lehűtjük, majd éles késsel szeleteljük.
Sajttekercs recept 23. fázisfotó



         Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése