2016. január 3., vasárnap

Mézeskalács tiramisu áfonyaszósszal


Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 50 ml erős kávé kihűlve
  • 150 ml tejszín
  • 4 ek cukor
  • fejenként 2-3 db mézeskalácskeksz
  • 100-150 g áfonya
  • 1 ek cukor

1. A mascarponét elkeverjük a konyakkal, a vaníliakivonattal és 50 ml kávéval.
2. A tejszínt a cukorral felverjük, ha kész, hozzákeverjük a mascarponés kutyulékhoz.
3. Fogunk egy mélyebb tálat, vagy poharakat, ha egyesével akarjuk tálalni a tiramisut. A maradék 1 dl kávéban egyesével megforgatjuk a mézeskalácsokat a pohár/tál aljára helyezzük, szorosan egymás mellé őket, rákanalazunk egy adag krémet, aztán megint jöhet egy sor kávéban áztatott mézeskalács, megint krém, egészen a tál tetejéig. A lényeg, hogy a tetején krém legyen. Hűtőbe tesszük minimum 4 órára.
4. Elkészítjük az áfonyaszószt: Kis lábasba öntjük az áfonyát (ilyenkor nyilván fagyasztott), hozzáadjuk a cukrot és rotyogtatjuk 10-15 percig, míg a cukor megolvad és az áfonya is összeesett, az egész pedig kicsit ragacsos szószra hasonlít. Közben a kanál vagy villa hátlapjával szétnyomkodjuk az áfonyaszemeket.

Tálaláskor a tiramisu tetejére kanalazzuk a szószt.


Forrás:
http://csakapuffin.cafeblog.hu/2011/12/27/mezeskalacsos-tiramisu-afonyaszosszal/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése