Hozzávalók:
- vaj a forma kikenéséhez
- 6 dkg van
- 2 ek liszt
- 8 dkg cukor (az eredeti recept 10-et ír)
- 1/2 rúd vanília kikapart közepe (nincs az eredeti receptben)
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás szétválasztva
- 3 ek citromlé
- 2,5 dl tej
- 1 csipet só
A vajat habosra kevertem a cukorral és citrom héjával.
Hozzá adtam a tojások sárgáját, és azt is alaposan elkevertem.
Beleszitáltam a lisztet, majd a citrom levét.
Meglangyosítottam a tejet, és a masszához kevertem.
Felvertem a tojások fehérjét a csipet sóval, de nem kőkeményre, hanem egy kicsit lágyabbra hagytam.
Először csak egy kanál habot kevertem a masszához, majd óvatosan a többit is.
A masszát a kivajazott formába öntöttem, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütöttem úgy, hogy egy tepsibe állítottam a formát, amibe annyi vizet öntöttem, amennyi félig ellepi. Ennyi idő alatt a teteje kap egy piskóta szerű kérget, és az alja fentasztikus sűrű krémmé változik.
Hagytam kihűlni, és megszórtam porcukorral. Lehet enni melegen is, de szerintem jót tesz neki a hűtés.
Forrás:
http://fuszereslelek.nlcafe.hu/2009/03/26/konnyu_citromfelfujt/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése