2016. január 3., vasárnap

Gyümölcsös krémes

Hozzávalók:

1.:
5 tojásból sima piskótát sütünk (http://valkovera.blogspot.hu/2016/01/piskotak.html) egy nagy tepsiben. A piskóta vékony lesz, aki magasabban szereti, az több tojásból készítse. A piskótát kihűtöm.

2.:
Idény gyümölcsöt teszek a piskóta tetejére, pl.: eper, barack, szőlő, málna.

3.:
Krém:
  • 5 db tojás
  • 5 dl tej
  • 2,5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tojások sárgáját kikeverem óvatosan a liszttel és adagolva a tejjel csomómentesre, majd mehet bele a cukor. Tűzhelyen sűrű krémet főzök belőle. A tojások fehérjét gyorsan felverem, majd a még meleg krémmel összekeverem, és még melegen a gyümölcsös rétegre helyezem.
Alaposan kihűtöm és fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése