2016. január 2., szombat

Pávaszem




Hozzávalók:



  • 7 db tojás
  • 26 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 1 mokkáskanál szódapor
  • 2 db banán
  • 1 csomag vaníliacukor



Elkészítése:

6 tojás sárgáját 12 dkg cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 2 evőkanál kakaót, a szódaport és ezt elkeverjük 6 tojás fehérjének keményre vert habjával.

Barna sütőpapírral kibélelt , kivajazott tepsibe közepes tűzőn  ( 180fok ) kb. 15-20 percig sütjük. A tésztát melegen felcsavarjuk nedves konyharuhába és úgy hagyjuk kihűlni.

Töltelék:

1 egész tojást 2 evőkanál liszttel és 2 dl tejjel sűrűre főzünk, 20 dkg margarint 14 dkg porcukorral habosra  keverünk. Ha kihűlt hozzákeverjük, az egyik felébe kakaót, a másikba vanília cukrot teszünk.

Az összetekert tésztát kibontjuk, leszedjük a sütőpapírról és először a fehér krémmel, majd a barna krémmel megkenjük

A szélébe banánt teszünk és feltekerjük, porcukorral behintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése