Hozzávalók:
- 3 tojás sárgája
- 1 egész tojás
- 15 dkg porcukor
- 3 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- 4 ek. tejföl
- 25 dkg méz
- 5 dkg zsír (vagy 8 dkg vaj)
- 60 dkg liszt
- 2 tk. szódabikarbóna
Máz:
- 3 tojás fehérje
- 25 dkg cukor
A mézet és a zsírt (vajat) összeolvasztom. Egy tálban alaposan elkeverem a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézesfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadom a mézet. A lisztet alaposan elkeverem a szódabikarbónával, majd ráöntöm a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverem. A tálat egy fóliával lefedem és másnapig hűtőbe teszem.
Vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszek ki a masszából, golyót formázok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütöm.
Míg sülnek a tojásfehérjét a cukorral kemény, fényes habbá verem. A kisült puszedliket még forrón a mázba mártom.
Vagy, a kihűlt puszedliket olvasztott csokoládéba mártom. Tetejére apró díszítőcukrot szórok, vagy a mézeskalács írókájával, vagy olvasztott fehércsokoládéval díszítem.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése