Hozzávalók:
- 12 db tojás
- 3 kávéskanál kakaó
- 1,5 csomag sütőpor
- 1,5 evőkanál zsemlemorzsa
- 27 dkg darált dió
- 27 dkg porcukor (nádcukor is lehet)
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral. A darált diót, a zsemlemorzsát, a kakaót valamint a sütőport összekeverjük, majd a tojások sárgájával összedolgozzuk. Végül a habot is óvatosan beleforgatom.
Sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe öntöm, és 180 fokon légkeverésen 40 perc alatt megsütjük.
A tésztát kihűtjük.
Máz:
- 22 dkg vaj
- 1,5 evőkanál tej
- 22 dkg cukor
- 4,5 evőkanál kakaó
A vajat kis edényben felolvasztjuk lassú tűzön, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt és a cukor elolvadt levesszük a tűzről, beleszitáljuk a kakaót és elkeverjük. Még melegen ráöntöm a tészta tetejére. Arra figyeljünk, hogy ne fordítsuk meg a tésztát, tehát a tetejére öntsük, ne a korábban sütőpapírral borított aljára, mert úgy magába szívja a mázat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése