2016. január 3., vasárnap

Csokis-diós lisztmentes süti (Tündi féle)



Hozzávalók:

  • 12 db tojás
  • 3 kávéskanál kakaó
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 1,5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 27 dkg darált dió
  • 27 dkg porcukor (nádcukor is lehet)

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral. A darált diót, a zsemlemorzsát, a kakaót valamint a sütőport összekeverjük, majd a tojások sárgájával összedolgozzuk. Végül a habot is óvatosan beleforgatom.
Sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe öntöm, és 180 fokon légkeverésen 40 perc alatt megsütjük.
A tésztát kihűtjük.

Máz:

  • 22 dkg vaj
  • 1,5 evőkanál tej
  • 22 dkg cukor
  • 4,5 evőkanál kakaó

A vajat kis edényben felolvasztjuk lassú tűzön, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt és a cukor elolvadt levesszük a tűzről, beleszitáljuk a  kakaót és elkeverjük. Még melegen ráöntöm a tészta tetejére. Arra figyeljünk, hogy ne fordítsuk meg a tésztát, tehát a tetejére öntsük, ne a korábban sütőpapírral borított aljára, mert úgy magába szívja a mázat.
Miután megdermedt a máz, fogyasztható.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése