Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 1 rúd vanília, vagy kevesebb mint 1 kupak v.aroma
- 5 db tojássárga
- 12 dkg cukor, lehet kevesebb
- 7 dkg finomliszt
- csipet só
- 100 dkg étcsokoládé (ha csokisat szeretnénk, de ízlés szerint amennyire csokisan szeretjük)
Elkészítése:
A
tojást a liszttel csomómentesre keverem, majd lassan hozzáadom a tejet,
beleteszem a cukrot, sót, vaníliát és felteszem a tűzhelyre melegedni (mehet a
csoki is összetörve bele). Sűrűre főzőm, majd tálkákba öntöm, lefedem a
tetejét, hogy ne bőrösödjön, kb. 2 óra alatt megdermed. Gyümölccsel vagy
öntettel lehet ízesíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése