2016. január 2., szombat

Vaníliás puding


Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 1 rúd vanília,  vagy kevesebb mint 1 kupak v.aroma
  • 5 db tojássárga
  • 12 dkg cukor, lehet kevesebb
  • 7 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 100 dkg étcsokoládé (ha csokisat szeretnénk, de ízlés szerint amennyire csokisan szeretjük)

Elkészítése:


A tojást a liszttel csomómentesre keverem, majd lassan hozzáadom a tejet, beleteszem a cukrot, sót, vaníliát és felteszem a tűzhelyre melegedni (mehet a csoki is összetörve bele). Sűrűre főzőm, majd tálkákba öntöm, lefedem a tetejét, hogy ne bőrösödjön, kb. 2 óra alatt megdermed. Gyümölccsel vagy öntettel lehet ízesíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése